На овогодишњем “Међународном сајму туризма и сеоског туризма“,
У сајмској хали, другог дана 12. Међународног сајма туризма и сеоског туризма, одржана је промоција туристичких капацитета северног Косова.

На бини своје туристичке потенцијале представила су општине са Косова и Метохије – Косовска Митровица, Зубин Поток, Лепосавић и Звечан.

Штанд Косова и Метохије освојио је 2. место за најбољи излагачки простор, а награду су примили представници Туристичке организације општине Звечан

Дана 25.новембра 2021. године званично је отворен 12. Међународни сајам туризма и сеоског туризма, који се на Шумадија сајму одржава до суботе 27. новембра 2021.године.Организатори ове манифестације су „Шумадија сајам” и Градска туристичка организација „Крагујевац”,а покровитељи Министарство трговине, туризма и телекомуникација и град Крагујевац.

Овогодишњи Сајам званично је отворила Јелена Миленковић Орлић, помоћник министра у Министарству трговине,туризма и телекомуникција , а догађају су присуствовали директор Шумадија сајма – Александар Лазовић, директор ГТО “Крагујевац”- Бојан Павловић , чланица Градског већа за локалну самоуправу- Сања Туцаковић , који су изразили задовољство да поздраве присутне, гостима пожеле добродошлицу и пријатан боравак, а излагачима и посетиоцима много успеха. Гудачки трио „Арцобалено“, умногоме су допринеле да овогодишње свечано отварање 12. Међународног сајма туризма и сеоског туризма за све посетиоце буде потпуно другачије.

На сајму се представља преко 50 излагача који нам долазе из целе Србије. Туристичку понуду на сајму ће представити локалне Туристичке организације Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине , бањска лечилишта, туристичке агенције које ће омогућити посетиоцима да из богате понуде, изаберу путовања према својим афинитетима као и аранжмане за текућу зимску сезону, а све уз квалитетне изложбено-едукативне садржаје.